A Ron Zacapa Centenario esetében a valódi tartalomhoz
igényes külső is párosul. A Zacapa rumjai eleinte a pálmalevélből
készült (ún. petate) gyékényfonatos üvegben kerültek eladásra, amely
ősi, a majáktól származó, a helyi kultúrához szervesen kapcsolódó fonat
ma is megtalálható a palack közepén.A lepárlást a tengerszinten, a cukornád ültetvények
közelében végzik, az érlelési folyamat viszont elkülönítve, magasan fent
a hegyekben, 2300 méteren, a vulkánok és legmagasabb hegycsúcsok
árnyékában történik, ott ahol a hőmérséklet általában 16-17 fok körül
mozog. Az előállítási folyamat fent említett
különlegességei és természetesen Lorena Vazquez keverőmester szakértelme
is nagyban hozzájárul a Ron Zacapa sikereihez. A Zacapa rumjai
számtalan nemzetközi elismerést és díjat nyertek már, többek között a
Zacapa volt első, aki bekerült a Nemzetközi Rum Fesztivál Híresek
Csarnokába, a Chicagóban székelő Beverage Testing Institute pedig 95
feletti pontokkal jutalmazta.