Szentendrén, a Kőhegyen, a Visegrádi-hegység legdélebbi vulkáni tanúhegyén született ez az ásványos fehérbor, amelynek mind ízében, mind pedig illatában felfedezhetők a termőhely jellegzetes aromái – elegáns gyümölcsös és fűszeres háttérrel.
Közepesen mély szalmaszínű fehérbor, elegáns, visszafogott barack, akác és tavaszi virág aromákkal és határozott ásványossággal. A nagy struktúráját magasabb alkohol és némi maradékcukor egészíti ki. Lecsengésében jól felismerhetők a vulkáni termőhely ízei. Fogyasztását nehezebb sajtokkal, sertéshúsos, tejszínes vagy akár káposztás ételekkel javasoljuk.
Szőlőfajta: Pinot Blanc
Művelésmód: Alacsony kordon
Technológia: Erjesztés acéltartályban
Alkohol%: 12,5%
Cukor: száraz, 9,2 g/l
Sav: 5,8 g/l
Évjárat: 2019