Az egyik leghíresebb trappista sörfőzde legsűrűbben forgalmazott terméke. A Chimay-sörök receptje és fűszerezése ma is titok. Közepesen hosszú, krémes hab. Színe fátyolos, mély-borostyán, gránát-szerű reflexekkel. Illata malátás és távolról rumos szilvára emlékeztet. Levegővel karamellás illat is feltűnik. Már az első korty is betölti a szájat. Krémes textúrájú, alapvetően savas ízvilágú, nagy testű, sűrű sör. A komló keserűsége és a nem elhanyagolható mennyiségű alkohol csak visszahúzódóan, "hátul" jelentkezik. Komplex utóíze szépen strukturált: előbb pici pörkölt aroma jelentkezik, barna kenyér, majd egy habos-szénsavas ízhatás, végül hosszú, lágy, picit borsos keserűség. Egy nagy sörfőzde nagy söre. Szóló sör. Sűrű, testes jellegével valódi téli ital. Hosszú, hideg napok után inkább ezt ölelgessük, ne a cserépkályhát! A Prèmiere elnevezés arra utal, hogy ez volt az első sör, amit a sörfőzde 1862-es alapítását követően készítettek, és készítik azóta is az eredeti recept alapján.