A pineau (vagy más néven Pineau des Charentes, Pineau Charentais) csakúgy, mint a sherry vagy a portói, egyfajta erősített bor, avagy likőrbor, amelyet enyhén erjesztett (kiforrott) szőlőmustból és Cognac régióból származó borpárlatból készítenek. Franciaország Charente, illetve Charente-Maritime megyéiben készítik, így területe gyakorlatilag egybeesik a Cognac régióval. Így fordulhat elő, hogy a legtöbb pineau-t előállító termelő konyakot is készít.
A Pineau des Charentes a szüret napján készül, cukorban gazdag fehér szőlőlé és egy nagyon fiatal, magas alkoholtartalmú konyak összekeverésével, majd hordókba teszik, hogy legalább 1 évig érleljék, így érve el a Pineau des Charentes elnevezést. 5 év érlelés után már Vieux Pineau des Charentes-nek, 10 év érlelés után már Très Vieux Pineau des Charentes-nek nevezhető az ital.
A Bache-Gabrielsen konyakházat Thomas Bache-Gabrielsen alapította 1905-ben Holmerstrand-ban (Franciaország). A cég azóta apáról-fiúra száll, napjainkban az alapító dédunokája, Hervé Bache-Gabrielsen kezében van.
Alapportfóliójuk egy hagyomány konyaksor (VS, VSOP, XO), amellyel azt kívánják megmutatni, hogy a talaj, a szőlő, a tölgyfahordó és a pincemester szakértelmének gyümölcse (azaz maga a konyak) hogyan változik az idő múlásával, megőrizve mindvégig a konyakház egyedi stílusjegyeit.